duminică, 4 martie 2012

Despre pastorie :Ioan 21:16

Pastorirea Domnului a fost mai intai in slujba Sa pamnteasca (Mat.9:36).Domnul i-a vazut pe israeliti ca pe niste oi hartuite de liderii lor:ei erau risipiti ca niste oi care nu au pastor.Domnul ca Pastor al alesilor lui Dumnezeu S-a rugat,iar Dumnezeu I-a spus Celui trimis de El sa desemneze doisprezece apostoli ca ei sa aiba grija de oile lui Dzeu (Mat.10:1-6).
Pastorirea Domnului este in slijba Sa cereasca (1 Petru.5:4),pentru a avea grija de biserica lui Dumnezeu,care rezulta in Trupul Sau.Atunci cand a fost pe pamant,El a pastorit. Dupa invierea si inaltarea Sa la ceruri, El inca pastoreste.
Atunci cand Domnul a stat impreuna cu discipolii Sai,dupa invierea Sa si inainte de inaltarea Sa,in una din aparitiile Sale l-a insarcinat pe Petru sa-I hraneasca mieii si sa-I pastoreasca oile in absenta Sa,in timp ce El era in ceruri (Ioan 21:15-17).Pastorirea implica hranire (spiritual vorbind),dar include mai mult decat hranire. A pastori inseamna a avea grija fata de turma.
Acest lucru inseamna a incorpora slujba apostolica cu slujba cereasca a lui Cristos pentru a avea grija de turma lui Dumnezeu,care este biserica,ce rezulta in Trupul lui Cristos.In Fapte 20:28,Pavel le-a spus prezbiterilro din Efes:"Luati seama la voi insiva si la toata turma,printre care Duhul Sfant v-a pus supraveghetori pentru a pastori biserica lui Dumnezeu,pe care a obtinut-o prin propriul Sau sange".
Pavel a spus ca "vor veni printre voi lupi rapitori,care nu vor cruta turma"(Fapte 20:29).Turma este biserica.
In Evrei 13:20 Pavel a spus: "Dumnezeu (...) a sculat dintre morti pe Domnul nostru Isus,marele Pastor al oilor,in sangele unui legamant etern".Legamantul etern este legamantul Noului Testament de acastiga o turma,care este biserica,rezultand in Trup si finalizandu-se in Noul Ierusalim.Legamantul etern al lui Dumnezeueste acela de a finaliza Noul Ierusalim prin pastorire.Dumnezeu L-a sculat pe Domnul nostru dintre morti pt.a fi marele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu