duminică, 4 martie 2012

Povesti din trecut spuse de batrani


Pastorii
Cind s-a nascut pruncul, o stea stralucitoare a rasarit deasupra Betlehemului. In tinuturile din imprejurimi, pastorilor li s-a aratat un inger inconjurat de o lumina puternica. Pastorii s-au speriat si au incercat sa fuga. "Nu va speriati", le-a spus ingerul, "caci va aduc o mare bucurie. Pentru voi s-a nasut in aceasta zi in Bethlehem salvatorul nostru care este Domnul Isus Christos. Acesta este semnul vostru. Trebuie sa il gasiti pe prunc infasa, intr-un grajd."
Deodata , cerul s-a umplut de ingeri spunind: "Slava Domnului in ceruri, Pace si Intelegere intre oameni pe pamint."
Dupa ce ingerii au disparut, pastorii au plecat spe Bethlehem, au gasit pestera cu pruncul in ea.
Cei trei magi
Cind steaua a rasarit deasupra Bethlehemului, trei magi de la rasarit (Caspar - tinarul rege din Tarsus, Melchior - un batrin lider al Arabiei, si Balthazar - regale Ethiopiei) au vazut-o. Stiau ca este un semn si au urmat-o.
Au calatorit pe camile multe zile, peste munti, cimpii si deserturi, urmind mereu steaua. Cind au ajuns in Betlehem, au gasit pruncul, si s-au pus in genunchi, oferindu-i daruri in aur, tamiie si mirt.
Au petrecut noaptea in pestera, iar a doua zi s-au intors in tinuturile lor pentru a raspindi vestea.
Botezul
Isus a fost botezat in apele Iordanului de catre Sf. Ion, la 12 zile dupa nastere.
Desi Craciunul sarbatoreste ziua nasterii lui Isus , totusi semnificatia sa este mult mai profunda, simbolizind un adevar profund al vietii spirituale. Isus este personificarea Divinitatii, s-a nascut in acele timpuri si a transformat vietile oamenilor. Le-a dat o turnura spirituala, incepind o noua era pentru omenire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu